info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
10. 6. 2010

Končno natečaj za obnovo mestnega gradu
Po številnih neustreznih posegih se mestnemu gradu v Mariboru, kjer domuje Pokrajinski muzej, obeta bolj strokoven pristop k prenovi. Mestna občina Maribor je prejšnji teden razpisala javni natečaj za izbiro rešitev ureditve gradu. Natečaj ne poteka preko ZAPS, zato je objavljen na spletnih straneh Društva arhitektov Maribor (DAM).

Nedavno so bile glavni predmet burnih razprav neustrezno izvedene nove zasteklitve, ki so močno spremenile podobo gradu. Mestni grad, ki je del nekdanjih Mariborskih vojaških utrdb, je od leta 1933 namenjen muzejski dejavnosti in želja muzeja je, da so obiskovalci na poti skozi razstavne vsebine zavarovani pred padavinami in mrazom. Zato je natečaj v veliki meri posvečen oblikovanju novih zasteklitev na poti skozi muzejske prostore. Med drugim je potrebno izdelati tudi predlog za nadkritje grajskega atrija.

Rok za oddajo natečaja je 20. avgust 2010. Na DAM je na voljo tudi natečajno gradivo. Sedemčlansko komisijo sestavljajo Milica Simonič Steiner, Mirjana Koren, Aleš Novak, Bogdan Reihenberg, Tomaž Kancler, Marko Japelj in Igor Sapač. Razpisane so nagrade 9.500 EUR, 5.500 EUR in 3.500 EUR.


Več:
>>Društvo arhitektov Maribor

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Izigravanje zakonodaje?, 16.6. 2010, 02:17

Kako to, da natečaj ni razpisala pristojna zbornica temveč poteka v rokah lokalnih mačkov, ki so razen svoje nesposobnosti v zadnjih letih demonstrirali samo še veliko ambicijo po priskledništvu?

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh