info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 5. 2010

Madridska šola arhitekture v Ljubljani

Uredništvo
V sredo, 19. maja se bo v Ljubljani predstavila madridska šola za arhitekturo ETSAM ter njena 'Aula Fin de Carrera', v kateri študenti izdelujejo diplomske projekte. Na Fakulteti za arhitekturo bodo v popoldanskem času med 14.30 in 18.00 predavanja, ob 19.00 pa bo otvoritev razstave v galeriji T5 Project Space.

Predavali bodo vodja programa arhitekt Juan Herreros ter mladi arhitekti, asistenti v studiu. Na razstavi bodo predstavljena dela, ki so nastala v studiu 'Aule Fin de Carrera' na ETSAM, Visoki tehnični Šoli v Madridu v obdobju med 2007-2010.

Učilnica za izdelavo diplomskega projekta je eksperimentalni delovni prostor, kjer v interaktivnem okolju z novo učno metodo, ki je alternativa enosmernemu hierarhičnemu učnemu procesu, omogoča izmenjavo znanja in posnema vzdušje arhitekturnega biroja. Pedagoški proces je zasnovan na uspešnem skupinskem sodelovanju, saj se v istem prostoru srečujejo študenti s skupnimi interesi. Da bi ustvarili spodbudno delovno vzdušje, program poteka v sodelovanju z mentorji in gosti v obliki razprav, obiskov, potovanj. Obravnavane teme se ne omejujejo le na arhitekturo, temveč vključujejo tudi druge discipline (urbanizem, krajinsko arhitekturo, infrastrukturo, trajnostni razvoj, ekonomijo in politiko). V kratkem času obstoja 'Aule Fin de Carrera' je njeno delovanje vzbudilo mednarodno pozornost, saj so o njej večkrat poročali mediji, bilo pa je tudi nagrajeno.

Predavali bodo: Juan Herreros, Ángel Borrego, Jacobo García-Germán, Lina Toro, Auxiliadora Gálvez.

Na razstavi bodo predstavljena dela študentov: Oscar Arce, Carlos Bayod, Cristina Callejas, Marta Colón de Carvajal, Eugenia Concha, Patricia García, Eva Gil, Aránzazu González, Isabel Martínez, Sara Martínez, Silvia Méndez-Vigo, David Moreno, Roberto Rubio, Blanca Sánchez-Balgoma, Paola Simone, Paola Vega.

Kustos razstave je Jacobo García-Germán.


Več:
>>ETSAM
>>www.herrerosarquitectos.com
>>www.o-s-s.org
>>www.garciagerman.com
>>www.dosmasunoarquitectos.com
>>www.galvez-wieczorek.com

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Francois
In zakaj..., 17.5. 2010, 10:39

...naj bi nek pedagoški proces zanimal vesoljno javnost?

tablond
Brez naslova, 17.5. 2010, 15:27

Bodi doma in ne pametuj preveč in konec koncev koga sploh briga tvoje mnenje.

Francois
Samo vprašam..., 19.5. 2010, 09:31

...no ja...

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Urnik predavanj v sredo 19. maja 2010
Fakulteta za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana
14:30 - 18:00

14:30 Jacobo García-Germán
15:00 Lina Toro
15:30 Odmor
15:45 Auxiliadora Gálvez
16:15 Ángel Borrego
16:45 Odmor
17:00 Juan Herreros

Otvoritev razstave Madrid arhitektura
T5 Project space, Tobačna 5, Objekt 6, Ljubljana
19. maj 2010 ob 19:00
na vrh