info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
20. 4. 2010

Trgovci se ponujajo kot četrtno središče

M.Č.
Sredi marca so na novinarski konferenci v prisotnosti župana Zorana Jankovića predstavili projekt za še en trgovski center, ta naj bi stal v Šiški, na križišču obvoznice in Celovške, kjer je pred 9 leti ZIL inženiring izvedel natečaj za EuroCity Šiška. 90 trgovin, ki jih zdaj načrtuje podjetje ATP z Dunaja, ponujajo kot novo središče šišenske mestne četrti. ATP je projekt dobil na natečaju, ki ga je razpisal Spar.

Kot posebno kakovost novega nakupovalnega središča so avstrijski arhitekti izpostavili ploščad pred trgovskim centrom. Predstavljala naj bi živahen predprostor, na katerem se bodo lahko odvijale kulturne prireditve.

Nakupovalno središče so predstavili kot ambiciozen projekt za trajnostni razvoj, saj naj bi ponudil delovno mesto 700 ljudem v soseski. Poleg 32.000 kvadratnih metrov trgovin, je v 100 milijonov evrov vrednem projektu tudi več gostinskih lokalov, ki se razgledujejo na Celovško ulico. Na strehi tega ogromnega objekta naj bi uredili tudi rekreacijske površine.

ATP je zgradil že več velikih nakupovalnih središč na Hrvaškem, med drugim West Gate pred Zagrebom. Nakupovalno središče v Šiški naj bi bilo končano jeseni 2012.


Več:
>>Finance / 03.03.2010
>>ATP

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

tom bombadil
Brez naslova, 5.5. 2010, 08:22

Vaški trg Šiška.

nei
Brez naslova, 8.5. 2010, 18:23

Absolutno bolana šopingmol-Amerika postaja Slovenija.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh