info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 3. 2010

'Odgovorno do prostora' z več dogodki

Uredništvo
Projekt 'Odgovorno do prostora', ki ga koordinirata ZAPS in IPOP je na zbornični spletni strani dobil svojo uradno podstran. Koordinatorji projekta vas vabijo, da se pridružite strokovnemu pritisku na vlado in državne organe bodisi s podpisom Poziva za spremembe v urejanju prostora, z organizacijo razstave, okrogle mize ali posveta, izdajo publikacij, pisanjem in objavljanjem prispevkov in drugimi dejavnostmi.

V okviru projekta bo do konca leta organiziranih niz dogodkov, katerih namen je slikovito in široki javnosti razumljivo predstaviti razmere v prostoru in v urejanju prostora in prispevati k razumevanju, zaznavanju in obravnavanju problemov ter iskanju možnih rešitev. Gre za projekt, ki smo ga prostorski načrtovalci začeli s Pozivom za spremembe v urejanju prostora.

Poziv je doslej podprlo že več kot 200 posameznikov in Fakulteta za arhitekturo, Oddelek za krajinsko arhitekturo, Biotehniška fakulteta, Inštitut za politike prostora, Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije ter Društvo krajinskih arhitektov Slovenije. Pozivu sta že sledila Posvet v Državnem svetu in Okrogla miza ZAPS, pridobljenih je precej pisnih odzivov podpisnikov Poziva.

Na spletni strani projekta 'Odgovorno do prostora' boste našli dosedanjo dokumentacija projekta, ki se bo dopolnjevala glede na nadaljnje izvedene oz. napovedane dogodke.


Več:
>> Odgovorno do prostora

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh