info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 3. 2010

Oblikovalski dogodek v Beogradu

Uredništvo
Mreža Mikser, ki združuje navdušence in strokovnjake, vključene v produkcijo različnih transnacionalnih omrežij in se posebej posveča krepitvi kulturne tolerance v Srbiji vabi vse zainteresirane iz držav Jugo-vzhodne Evrope k sodelovanju na razstavi »Ghost Project 2010«. Razstava bo osrednji del festvala »Mikser«, ki bo potekal od 25.-29. maja 2010 na atraktivni lokaciji ob Donavi v beograjskem pristanišču.

»Balkan Ghosts« je pobuda za povezovanje balkanskih oblikovalcev in širitev omrežij progresivnih dejavnosti v regiji, obenem pa gre za ponovno vzpostavljanje pretrganih vezi med različnimi kulturami, ustvarjalci, oblikovanjem in gospodarstvom, človekom in naravo. Po štirih letih nepretrganega dela pri oživljanju industrijskega oblikovanja v Srbiji, je projekt »Ghost« postal regionalna platforma za promocijo oblikovanja.

Področja razstave »Ghost Project 2010« obsegajo industrijsko oblikovanje, od pohištva, svetil, predmetov za vsakdanjo rabo, elementov notranje opreme in drugega. Razpis za prijavo na razstavo je odprt in namenjen oblikovalcem iz držav Jugo-vzhodne Evrope. Vsak kandidat lahko pošlje več svojih projektov, ki so v fazi prototipa.

Ocenjevalna komisija, ki bo izbrala dela za razstavo bo upoštevala kriterije izvirnosti, inovativnosti, funkcionalnosti, tehnične in tehnološke izvedljivosti, estetike, okoljskih vidikov izdelka, ravnanja z viri in materiali.

Skrbna, racionalna raba materialov, ki je nujna za proizvodnjo izdelkov, bo obravnavana kot dodana vrednost. Ocenjevalna komisija bo posebej ocenjevala odnos objekta do omejitev, ki obstajajo v sodobnem industrijskem oblikovanju. Družbeni in gospodarski kontekst, ogroženi naravni viri, omejen dostop do materialov in tehnologij, ki so razpoložljivi na domačem trgu naj bi oblikovalci sprejeli kot izziv in navdih za rešitve, ki bi odprle nove možnosti.

Rok za oddajo predlogov je 4. april 2010. Predloge je potrebno oddati v obliki vizualizacij v elektronski obliki (pdf ali jpg v resoluciji za objavo na svetovnem spletu). Priložiti je potrebno podroben opis projekta (doc datoteka). Naslov za oddajo predlogov je ghostproject@mikser.rs.

Ocenjevalna komisija bo prvi krog ocenjevanja opravila 10. aprila in rezultate objavila na spletni strani www.mikser.rs, 23. maja pa bo organizirano srečanje s člani komisije, na katrem bodo oblikovalci zagovarjali svoje predloge. Po zaključenem drugem krogu bo ocenjevalna komisija opravila končni izbor in o njem obvestila prijavljene kandidate.


Več:
>>Mikser

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh