info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 3. 2010

Hrvoje Njirić predava v Ljubljani

Uredništvo
Hrvoje Njirić po nekaj letih ponovno prihaja kot gostujoči profesor na Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani. V poletnem semestru bo vodil študentsko delavnico z naslovom "No-man's water«, v torek, 9.3. ob 18h pa bo v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti za arhitekturo tudi javno predaval.

Njirić bo v predavanju predstavil aktualno prakso arhitekturnega biroja njiric+ arhitekti, tema njegove študentske delavnice na Fakulteti za arhitekturo z naslovom"No-man's water - a floating structure for the Gulf of Piran" pa bo kritičen razmislek o problematiki Piranskega zaliva.

Pod Njirićevim mentorstvom bodo študenti arhitekture z umestitvijo svojih intervencij posegali v širši prostorski, družbeni in medijski kontekst Piranskega zaliva. Njirić namerava študente vzpodbuditi, da pogledajo na polemično situacijo iz večih in drugačnih perspektiv kot običajno. Poglede običajno usmerjajo določeni politični in medijski interesi, tokrat pa se lahko nadejamo provokativnih, a ne nujno pesimističnih rešitev. Temo »No-man's water« lahko vidimo tudi v duhu letošnjega beneškega arhitekturnega bienala z naslovom »People meet in architecture« o katerem kuratorka Kazuyo Sejima pravi: »Cilj je pomagati ljudem, da vzpostavijo kontakt z arhitekturo, pomagati arhitekturi, da vzpostavi kontakt z ljudmi in pomagati ljudem, da vzpostavijo kontakte med seboj.«

Vabljeni na predavanje!

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

hUNG
PASSE, 24.3. 2010, 17:51

SO WHAT!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Zadar - Univerzitetna knjižnica


Zadar - Univerzitetna knjižnica


na vrh