info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 2. 2010

PechaKucha za Haiti

M.Č.
V sredo 17. marca bo v galeriji T5 v Ljubljani naslednja PechaKucha Night. 20. februarja pa je tudi Ljubljan sodelovala v globalni PechiKuchi za Haiti, kjer je v nedavnem potresu v nekaj sekundah ugasnilo tisoče življenj. Ljubljana se je tako pridružila dogodku, ki je tega dne nepretrgoma potekal v 130 mestih po vsem svetu. Z njim so ustvarjalci in organizatorji zbirali sredstva za prebivalce Haitija.

Po tragediji je na Haiti prispela pomoč iz različnih koncev sveta, v vseh oblikah. Globalna skupnost PechaKucha pri pomoči za Haiti sodeluje z organizacijo Architecture for Humanity, katere namen je pomagati pri obnovi in ponovni izgradnji najnujnejšega na prizadetem otoku.

Kot opozarja Cameron Sinclair, ustanovitelj organizacije Architecture for Humanity, je na Haitiju umrlo več ljudi, kot v 12 državah, ki jih je pred šestimi leti prizadel tsunami. Poleg tega se na Haitiju pričenja deževno obdobje.

Prezentacije predstavljene na PechiKuchi za Haiti si je mogoče ogledati na globalni spletni strani PecheKuche. Nekatere govorijo zgodbe o preteklih katastrofah, druge vlivajo upanje z močjo ustvarjalnega mišljenja.

Na spletni strani je mogoče donirati sredstva za Haiti. Prispevki gredo v roke organizacije Architecture for Humanity, ki deluje na prizoriščih naravnih katastrof na različnih koncih sveta. Med drugim je pomagala pri obnovi po tsunamiju v Indijskem oceanu in po hurikanu Katrina v New Orleansu. Namen organizacije je na Haiti poslati strokovne ekipe, ki bi tam delovale 4 leta.


Več:
>>PechaKucha
>>Architecture for Humanity

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh