info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 2. 2010

Inovacije za urbane izzive

Uredništvo
V okviru projekta Creative Cities bo v Varšavi med 21. - 23. marcem potekala delavnica, ki jo organizira British Council. Dogodek je namenjen vsem, ki se ukvarjajo z družbenim podjetništvom in inovacijami in bi želeli pridobiti oziroma izpopolniti znanja s tega področja. Program delavnice je zasnoval priznani britanski oblikovalec, producent in strokovnjak za urbano prenovo David Barrie, vodili pa jo bodo evropski strokovnjaki s področja družbenega in kreativnega podjetništva.

Namen delavnice Creative Cities: Innovation for Urban Challenges je podpreti menedžment in delovanje družbenega podjetništva. Osredotočena bo na štiri teme: poslovna ideja, njena donosnost, menedžment in trajnostnost. Na delavnici bo mogoče spoznati najboljše prakse v seriji aktivnosti z uspešnimi evropskimi družbenimi podjetniki. Udeleženci bodo imeli priložnost izmenjati ideje o tem, kako se soočiti z izzivi za svoje podjetje.

Družbena podjetja so poslovni subjekti, ki poslujejo zaradi družbenih in okoljskih namenov. Številna komercialna podjetja po svetu smatrajo, da imajo tudi družbeno poslanstvo, vendar so družbena podjetja drugačna, ker je njihov družbeni ali okoljski namen absolutno v središču njihove dejavnosti – njihovi dobički se ponovno investirajo za namenom vzdrževati in nadaljevati njihovo poslanstvo za pozitivne spremembe.


Več:
>>Creative Cities
>>David Barrie

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh