info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
27. 1. 2010

Razpis za Plečnikovo nagrado 2010

Uredništvo
Sklad arhitekta Jožeta Plečnika razpisuje za leto 2010 osrednje javno priznanje slovenskemu avtorju za vrhunsko stvaritev na področju arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture ali notranje opreme, nastalo v zadnjih petih koledarskih letih v Sloveniji ali v tujini. .

Poleg nagrade razpisuje Sklad tudi Plečnikovo medaljo za aktualno realizacijo ali delo na navedenih področjih in pa za pomembno delo s področja arhitekturne teorije in kritike ter strokovne publicistike oziroma nasploh za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture.

Sklad posebej razpisuje še priznanje za izvajalski dosežek in študentsko priznanje.

Kandidate za nagrado, medaljo in priznanje lahko predlagajo podjetja, strokovna društva, člani žirije, avtorji sami in vsi državljani Slovenije.
Kandidata za študentsko priznanje predlaga mentor ali fakulteta .

Predloge, ki naj bodo dokumentirani tudi s slikovnim materialom, največ v velikosti A3, pošljite do 22. februarja 2010 na naslov:

Društvo arhitektov Ljubljane
Sklad arhitekta Plečnika
Karlovška 3/I
1000 Ljubljana

Razpisu je potrebno priložiti izjavo o avtorstvu predlaganega dela.

Plečnikova odličja za leto 2010 bo izbrala žirija, ki jo bo imenovala Skupščina sklada.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh