info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
29. 5. 2007

Priročnik za gradnjo družinske hiše v lastni režiji
Priročnik za gradnjo družinske hiše v lastni režiji je namenjen vsem, ki nameravajo graditi ali na trgu kupiti še ne popolnoma vseljivo hišo ali stanovanje. Zanimiv bo predvsem tistim, ki še oklevajo ali so se že odločili, da si bodo zgradili družinsko hišo oziroma da bodo kakorkoli pri tem podvigu sodelovali, v prvi vrsti pa investitorjem - samograditeljem, ki bodisi načrtujejo gradnjo od kleti do strehe ali so (bodo) kupili hišo, zgrajeno do določene faze.

Priročnik je sestavljen iz šestih poglavij. Prvo poglavje je namenjeno razmisleku, ali je tak način reševanja stanovanjskega problema prava pot, predstavlja pa tudi alternativne možnosti. V drugem poglavju pojasnjuje, kako želje in potrebe uskladiti z možnostmi ob upoštevanju zakonskih obveznosti ter arhitekturnih in okoljskih vrednot. Tretje poglavje je namenjeno iskalcem parcele, torej v pomoč pri razmisleku o tem, kje graditi. Četrto poglavje govori o finančnem vidiku gradnje, od nakupa parcele do ureditve vrta, pa tudi o virih financiranja. V petem poglavju je poleg smiselne postavitve objekta na parcelo obdelan tehnični del gradnje od prvih priprav do ureditve okolice in plačila prispevkov za različne priključke. Zadnje poglavje pod naslovom Vselitev, uporaba in vzdrževanje objekta svetuje, kako pridobiti potrebna dovoljenja ob zaključku gradnje in kako kar najbolje vzdrževati svojo novo hišo.

Priročnik sta uredila Richard Sendi in Boštjan Cotič. Avtorji priročnika pa so: Richard Sendi, Ina Šuklje Erjavec, Boštjan Cotič (vsi UIRS), Andrej Erjavec, Mojmir Slaček, Miha Tomšič, Milena Tržan, Marko Rant in Sašo Šantl. Avtor skic je Andrej Erjavec. Priročnik za gradnjo družinske hiše v lastni režiji so izdali pri Tehniški založbi Slovenije v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije. Naročite ga lahko preko spletnih strani Tehnične založbe Slovenije ali na telefon 080 1790.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Priročnik za gradnjo družinske hiše v lastni režiji

Richard Sendi in Boštjan Cotič
Tehnična založba Slovenije, Ljubljana 2007

Cena: 9,99 €
Naročila: >>Tehnična založba Slovenije
Informacije: 080 1790
na vrh