info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 3. 2007

Stanovanje v Sloveniji 2005
Od nedavnega je bolj zvezdavim načrtovalcem na voljo knjižno poročilo Stanovanjske raziskave pod naslovom Stanovanje v Sloveniji 2005 v uredništvu dr. Srne Mandič in dr. Andreje Cirman in ga za ceno 20 € lahko kupite ali naročite na Fakulteti za družbene vede.

Knjigo predstavlja na strani založbe FDV naslednji povzetek: Znanstvena monografija nudi temeljit vpogled v stanovanjsko problematiko v Sloveniji. Njena odlika je, da sloni na izjemni podatkovni bazi - Stanovanjski anketi 2005, ki je zajela 4009 slovenskih gospodinjstev in kot taka omogoča raziskovalcem podati reprezentativno sliko stanovanj, stanovanjskih okolij in gospodinjstev v njih, pa tudi mednarodnih primerjav. Obravnava ključne probleme in tudi razvojne potenciale na tem področju.
V monografiji raziskovalci z različnih področij odgovarjajo na vprašanja kot so: Kakšne so sodobne stanovanjske preference, oz. katere značilnosti stanovanja so danes gospodinjstvom najbolj pomembne? Kakšne so stanovanjske strategije različnih tipov gospodinjstev? Kakšen je socialni in demografski profil gospodinjstev v različnih tipih stanovanj in stanovanjskih okoljih? Kako ljudje shajajo v svojih stanovanjih in stanovanjskih okoljih v razmerah stanovanjskega trga in kako bi jih lahko stanovanjska politika učinkovito podpirala?

Posamezni prispevki v monografiji prinašajo pomembne ugotovitve v zvezi s perspektivami stanovanj v mestnih središčih. Knjiga bo koristen vir informacij za vse, ki se ukvarjajo s problemi stanovanjske oskrbe in politike, pa tudi širše z vprašanji urejanja prostora in bivalnega okolja.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Matija
Vprašanje, 16.9. 2015, 22:29

Kot svetovalca pri notranjem opremljanju na številnih spletnih straneh na slovenskem trgu, vas naprošam, ali lahko posredujete informacijo o tem ali obstaja podoben dokument ali knjižno delo z nekoliko novejšim datumom (recimo od 2010). Za odgovor bom hvaležen. LP Matija http://www.vgradneomare.eu/

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Srna Mandič in Andreja Cirman
Stanovanje v Sloveniji 2005
Fakulteta za družbene vede, 2006

Založba FDV, € 20.00

>>www.fdv.uni-lj.sina vrh